Ik ben met de @penstaartjes op Talentklas… en wil je weten hoe leuk het al was ?

Maandagochtend rond een uur of 10, stopte er een busje met 44 enthousiaste @penstaartjes en 3 juffen voor de deur van het Vormingscentrum. In een sneltreinvaart werd de bagage uitgeladen en netjes in de gang geplaatst. In de ‘woonkamer voor één week’ werden de armbandjes voor het eten uitgedeeld (gele voor halal, groene voor vegetariërs en rode ) en kreeg iedereen zijn naambadge. Na deze praktische zaken konden we starten aan de eerste workshop. Bij ‘Een kleine vent met talent’ verkenden we de omgeving, trokken we foto’s met de Ipads, werkten we in team, organiseerden we een fotoshoot én ontdekten we alles over Slinkachu. Wie deze kunstenaar is, zullen jullie bengels zelf thuis wel vertellen :). Vanmiddag aten we bloemkoolsoep, fishsticks met spinazie en puree en we konden een stuk fruit kiezen als dessert.
’s Middags kwamen Kriz en Lien van circus Locorotondo langs om ons enkele circustechnieken aan te leren. Neem maar een kijkje tussen de foto’s : we reden op eenwielers, balanceerden op een koord, liepen op een ton, zochten ons evenwicht op een bal, jongleerden met balletjes en oefenden met flower sticks en diabolo’s ! Van klein tot groot had ieder het naar zijn zin en ontdekten ze welke circustechnieken hun favorieten waren… Zag je dat we met bordjes leerden draaien ? Er waren enkele durvers die bovenop de circusbal stonden en we probeerden te jongleren… Om vier uur mochten we naar de ‘bar’, tijd voor een drankje en een wafel en dan … eindelijk … de langverwachte kamerverdeling ! Bedden werden opgemaakt …jaja mama en papa, dat kunnen we nu zelf (ook als is het misschien niet helemaal zoals jullie het zouden doen 😉 en kamertjes geinstalleerd.
Na het avondmaal ontdekten we onze krachten door middel van een kwartetspel en het krachtenprofiel. Wist je dat iedereen 8 krachten heeft ? Ze zijn allemaal gelijkwaardig en de ene persoon heeft wat meer beweegkracht (of muziekkracht of …) dan de andere… Leuk he, zo zijn we allemaal uniek met onze eigen talenten ! We schreven ook nog een kaartje naar het thuisfront. Als jullie in de brievenbus kijken, zullen jullie onze lachende snoeten vast zien verschijnen…

We hebben al geleerd over de krachten en we hebben al heel lekker gegeten. Groetjes, Margot. We hebben heel lekker gegeten en er was meer dan voldoende om te kiezen. Groetjes, Amy. We hebben vandaag geleerd over circus, de kamers zijn mooi, ons uitzicht is ook heel mooi. Groetjes, Ayman. We hebben hier al superlekker gegeten, we hebben ook een fotoshoot gedaan, het is hier superleuk. Groetjes, Mette. Het is hier superleuk, ik zou hier eigenlijk langer dan een week willen blijven maar dan zou ik jullie missen. Groetjes, Ella.

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.