SPT Turnhout : vrolijk en zonnig begonnen aan de Talentklas !

We hebben al veel aan onze krachten gewerkt en het is hier superleuk (Marie). Ik wil graag vertellen dat het hier heel tof is, jullie hoeven je geen zorgen te maken (Sara). We hebben al veel plezier gemaakt (Anna). Ik heb hier al veel bijgeleerd over mezelf (Ann-Sophie). Het is hier heel leuk, alleen de vis lustte ik niet maar het dessert was erg lekker. De workshops die we vandaag hebben gedaan bij Veerle en Eva waren ook tof ! (Emily). We hebben vandaag 8 krachten ontdekt, ik vind zelfkracht de leukste (Yasmien). Ik mis jullie maar alle krachten zijn wel erg leuk (Lore VG) Ik heb het al heel leuk gehad deze eerste dag en we zijn veilig aangekomen (Lore). Het was plezant om de kamers te ontdekken en om in het bos te spelen  (Bas)

Maandagochtend erg vroeg, stopten er veel auto’s voor de deur van het Vormingscentrum. De mama’s en papa’s kwamen immers hun Talentklassertjes brengen. Bagage werd gestockeerd, de armbandjes voor het eten uitgedeeld (gele voor halal, groene voor vegetariërs en rode ) en iedereen kreeg zijn naambadge. Na deze praktische zaken konden we starten aan de eerste workshop. Bij ‘Een kleine vent met talent’ verkenden we de omgeving, trokken we foto’s met de Ipads, werkten we in team, organiseerden we een fotoshoot én ontdekten we alles over Slinkachu. Wie deze kunstenaar is, zullen jullie bengels zelf thuis wel vertellen :). ’s Middags kwamen Kriz en Lien van circus Locorotondo langs om ons enkele circustechnieken aan te leren. Neem morgenvroeg maar een kijkje tussen de foto’s : we  jongleerden met balletjes en oefenden met flower sticks en diabolo’s ! Van klein tot groot had ieder het naar zijn zin en ontdekten ze welke circustechnieken hun favorieten waren…  We ontwierpen ook onze eigen Talenten T-shirt : zo zie je waar we ‘krachtig’ in zijn ! Om vier uur was er tijd voor een drankje en een koek en dan … eindelijk … de langverwachte kamerverdeling ! Bedden werden opgemaakt …jaja mama en papa, dat kunnen we nu zelf (ook als is het misschien niet helemaal zoals jullie het zouden doen 😉 en kamertjes geinstalleerd. Na het avondmaal ontdekten we onze krachten door middel van een kwartetspel en het krachtenprofiel. Wist je dat iedereen 8 krachten  heeft ? Ze zijn allemaal gelijkwaardig en de ene persoon heeft wat meer beweegkracht (of muziekkracht of …) dan de andere… Leuk he, zo zijn we allemaal uniek met onze eigen talenten ! We schreven ook nog een kaartje naar het thuisfront. Als jullie in de brievenbus keken, zien jullie onze lachende snoeten vast verschijnen…

12 Antwoorden op “SPT Turnhout : vrolijk en zonnig begonnen aan de Talentklas !”

  1. Annemie Der Kinderen

    Wat een leuke dingen doen jullie daar in Oostmalle. Het is ook fijn dat jullie je krachten en talenten leren ontdekken. Spannend allemaal hé. Nog heel veel plezier, geniet van deze dagen en het mooie weer. Tot woensdag!

  2. Jul en Odette opa en oma van Yasmien

    Jullie hebben daar precies heel veel plezier. Wij zouden ook nog eens 11 jaar willen zijn dan konden we mee doen met jullie. Groetjes aan iedereen en vooral aan onze oogappel Yasmien Bouzian.

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.