Ik ben met de Zevensprong op Talentklas…en weet je wel hoe leuk het al was ?

Maandagochtend rond een uur of 10, stopte er een busje met 29 enthousiaste Zevensprongertjes en 3 juffen voor de deur van het Vormingscentrum. Met de hulp van wat extra ‘mankracht’ werd in een sneltreinvaart de bagage uitgeladen en netjes in de gang geplaatst. In de ‘woonkamer voor één week’ werden de armbandjes voor het eten uitgedeeld (gele voor halal, groene voor vegetariërs en rode ) en kreeg iedereen zijn naambadge. Na deze praktische zaken konden we starten aan de eerste workshop.

Bij ‘Een kleine vent met talent’ verkenden we de omgeving, trokken we foto’s met de Ipads, werkten we in team, organiseerden we een fotoshoot én ontdekten we alles over Slinkachu. Wie deze kunstenaar is, zullen jullie bengels zelf thuis wel vertellen :). ’s Middags kwamen Kriz en Lien van circus Locorotondo langs om ons enkele circustechnieken aan te leren. Neem maar een kijkje tussen de foto’s : we reden op eenwielers, balanceerden op een koord, liepen op een ton, zochten ons evenwicht op een bal, jongleerden met balletjes en oefenden met flower sticks en diabolo’s ! Van klein tot groot had ieder het naar zijn zin en ontdekten ze welke circustechnieken hun favorieten waren… Zag je dat juf Carola met 2 bordjes kon draaien ? En er waren enkele durvers die bovenop de circusbal probeerden te jongleren…

Om vier uur mochten we naar de ‘bar’, tijd voor een drankje en een koek en dan … eindelijk … de langverwachte kamerverdeling ! Bedden werden opgemaakt …jaja mama en papa, dat kunnen we nu zelf (ook als is het misschien niet helemaal zoals jullie het zouden doen 😉 en kamertjes geinstalleerd.

Na het avondmaal ontdekten we onze krachten door middel van een kwartetspel en het krachtenprofiel. Wist je dat iedereen 8 krachten  heeft ? Ze zijn allemaal gelijkwaardig en de ene persoon heeft wat meer beweegkracht (of muziekkracht of …) dan de andere… Leuk he, zo zijn we allemaal uniek met onze eigen talenten !

We schreven ook nog een kaartje naar het thuisfront. Als jullie in de brievenbus keken, zagen jullie onze lachende snoeten vast al verschijnen…

Dinsdagochtend kregen we bezoek van de begeleiders van G-sport : ze leerden ons rolstoelbasketten, boccia, zitbadminton en dovensporten. Een hele uitdaging hoor…bewegen met beperkingen.. ’s Middags stonden er frietjes op het menu met videe of quiche, groentjes van het buffet en pudding als dessert. Er werd veel (te veel? 😉 ) gegeten … In de namiddag werd de groep opgesplitst en was er een workshop waarbij we onze eigen Talenten T-shirt ontwierpen en eentje waarbij we al schilderend aan de slag gingen.

Woensdag hadden we een beetje pech met het weer maar gelukkig was er een grote sporthal waar we met de koffers aan de slag konden. We maakten ook onze eigen strip met een Ipad en legomannetjes. In de namiddag ontdekten we onze muziekkracht en ’s avonds speelden we de grote Talentenquiz…

We beleven hier zoveel … we zullen het vrijdag wel vertellen, je kan het lezen in onze dagboekjes en we hebben het ook verteld in een videodagboek

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.