Goe gespeeld ! van die Talentklassertjes…

Vanmorgen mochten we 67 enthousiaste kinderen uit Duffel verwelkomen (en ook nog een meester en drie juffen) ! Ze hadden er duidelijk zin in, dus zijn we onmiddellijk aan onze ’talenten-ontdekkingstocht’ begonnen.

De groep werd in 3 kleinere groepen verdeeld en via een doorschuifsysteem werden er 3 workshops gevolgd : een eigen ’talenten T-shirt’ ontwerpen, op ontdekking in een chemielabo en op zoek gaan naar ‘kleine venten met talenten’.

De kinderen kregen al meteen een introductie in chemie of ‘’scheid-kunde” (ja ja, dat vonden ze geweldig grappig natuurlijk). Ze leerden hoe natriumbicarbonaat (bakpoeder) en citroenzuur er samen met water voor zorgen dat dit gaat bruisen. En daarna gingen ze snel aan de slag om hun eigen bruisbal…euh…badbom te maken. Daarna leerden ze ook nog de beginselen van fysica: de ene groep leerde over luchtweerstand, en mocht dat testen met zelfgemaakte parachutes. Geen nood, mama’s en papa’s, we zijn niet van zo héél hoog gesprongen hoor! (Grapje, we maakten een parachute voor een kartonnen parachutist). De andere groepen leerden over actie en reactie en maakten een katapult. Met een paar houten kralen gingen ze al dadelijk een wedstrijdje spelen wie er het verst kon schieten. In de volgende workshop gingen ze aan de slag om met het computerprogramma Wordle hun eigen T-shirt te ontwerpen. Er werd gezocht naar de eigen talenten en die van anderen en ze gingen zeer gemotiveerd aan de slag met de laptops. Mama’s en papa’s, vrijdag zullen jullie de T-shirts kunnen bewonderen. Ik kan alvast vertellen dat jullie kinderen prachtige ontwerpjes gemaakt hebben. Bij de laatste workshop ontdekten ze het werk van Slinkachu, uiteraard gingen ze ook zelf op zoek naar de kleine ventjes en deden ze hun uiterste best om passende foto’s te maken.

O ja, ook nog even meegeven dat er héél veel gegeten is deze middag ! Lag het aan de lekkere soep, heerlijke pasta en gezonde broccoli die het keukenteam voorschotelde of waren de zenuwen deze ochtend te groot geweest om te ontbijten ;)…

En natuurlijk werd er ook in Malle ‘Goe Gespeeld’, we namen deel aan de buitenspeeldag : er werd gevoetbald op de wei, geklommen in de bomen en kampen gebouwd in het bos. Straks schrijven we nog een kaartje naar huis en dan kruipen de Talentklassertjes moe maar voldoen hun bedje in …

 

9 Antwoorden op “Goe gespeeld ! van die Talentklassertjes…”

 1. Evelien Segers

  Na 1 dag al zoveel leuke dingen gedaan !
  Tof om naar die foto’s te kijken met al die lachende gezichtjes.
  Amuseer jullie nog goed verder , wij zullen hier wel lekker in de klas verder leren.
  We missen jullie en ik vooral Nora natuurlijk 😉
  Lieve groetjes van Juf Evelien (mama van Nora)
  Veel succes aan alle juffen , meester Kurt en de monitoren

 2. juf Sallie

  Hallo iedereen,
  zo te lezen en te zien op de op de foto’s, is het daar inderdaad super tof.
  Ik ben zelfs een beetje (veel) jaloers.
  Het weer zit ook mee en ik ben heel benieuwd naar de verhalen van de kinderen volgende week.
  Nog veel plezier meester, juffen, monitoren en vooral talentvolle leerlingen.

Geef een reactie

U dient aangemeld te zijn indien u iets wilt schrijven.